Mencari Kerja
Sambilan di Rumah ?

Acdra memberi peluang untuk kerja sambilan di rumah
kerja sambilan di rumahMari kerja dari Rumah kerja sambilanKerja Part Time Menguntungkan
kerja sambilanBoleh Kerja Sambilan Kerja Dari RumahMudah cari Pelanggan

Peluang Kerja Di Rumah

Kerja Kosong

Suasana Pasaran Telekomunikasi

Senarai Produk PKUT

Dua Peringkat Usahawan

Contoh Pendapatan

Peluang Kerja Di Rumah:
Ejen TM Smart CallStreamyx Promotion


Family Vacation Resort

Postnatal Care - Nona Roguy

Pembuat Sos | Pembekal Sos

Pangkor Resort - Purnama Beach Resort Pulau Pangkor
Yoga Magazine
(Belajar yoga di rumah)

Penjagaan Kuku

Nikah Siam | Kawin Lari | Nikah Thailand

Unit Amanah | Amanah Saham | Public Mutual
Peluang Perniagaan Produk Kesihatan
Boleh lakukan sebagai Kerja Sambilan

Peluang Kerja Dari Rumah - Kerja Part Time

Pada masa ini, ramai orang yang mencari peluang kerja sambilan di rumah, dan kemudahan untuk melakukan kerja dari rumah pun semakin banyak, dibantu oleh kehadiran teknologi komputer, telefon bimbit dan internet. Ramai yang telah berjaya melalui kerja dari rumah yang biasanya dilakukan secara kerja part time.

Dengan perlaksanaan Program Khas Usahawan Telekomunikasi (PKUT), hasil ilham Dewan Perniagaan Melayu Malaysia dan kerjasama MARA, wujud pula satu lagi peluang baru. PKUT benar-benar merupakan perniagaan yang dapat memenuhi kehendak mereka yang tercari-cari peluang kerja part time dan kerja dari rumah, dengan potensi pendapatan yang cukup menarik. Tetapi, perniagaan PKUT tidak terhad kepada mereka yang ingin mencari kerja sambilan atau penuh masa di rumah, malah boleh juga dijalankan dari ruang pejabat, kedai runcit dan sebagainya.

Secara ringkasnya, PKUT membolehkan para usahawan dan bakal usahawan meniagakan sebilangan besar produk-produk yang dikenali ramai dan dipinta ramai dari TMnet, dan ditambah pula dengan beberapa produk lain seperti telefon bimbit dan ASTRO.

Mudah Cari Pelanggan

Talian telefon tetap. Streamyx. Kad Ring-Ring dan i-Talk. Celcom Minutes Plan.

Produk-produk ini diketahui ramai dan dikehendaki ramai. Hampir setiap rumah dan premis perniagaan memerlukan talian telefon tetap, untuk membuat panggilan, mesin fax atau melayari internet.

Penggunaan streamyx pula kian bertambah. Lihat sajalah bilangan jurujual streamyx di gedung-gedung perniagaan di seluruh negara. Bilangan mereka semakin bertambah, bukan berkurang. Ini satu tanda bahawa permintaan untuk streamyx adalah tinggi. Jika tidak, sudah tentu jurujual-jurujual di gedung perniagaan itu menghentikan usaha mereka!

Permintaan untuk produk-produk lain yang diniagakan dibawah PKUT tidak kurang pula permintaannya. Oleh itu, bagi usahawan PKUT, untuk cari pelanggan bukanlah satu kerja yang sukar. Sebaliknya, peluang ada dimana-mana.

Pendapatan Berterusan Selepas Bersara

Salah satu peluang yang sangat menarik diantara produk-produk PKUT ialah eVoice. eVoice merupakan talian telefon tetap yang menggunakan internet. Dengan penggunaan internet, kos panggilan menjadi rendah. Kalau bil telefon pada hari ini berjumlah RM1,000 sebulan, dengan eVoice bil bulanan boleh turun menjadi tak sampai RM500 - satu penjimatan yang besar kepada pengguna! Tentu saja tidak susah cari pelanggan yang mahukan bil telefonnya dikurangkan dengan begitu banyak!

Usahawan dibayar diantara 4% hingga 7% dari jumlah terkumpul (dari semua pelanggan-pelanggan eVoice yang didapatinya) bil eVoice setiap bulan.

Kalau usahawan itu dapat cari 10 pelanggan baru setiap bulan, dan setiap pelanggan mempunyai nilai bil RM500 sebulan, maka selepas setahun usahawan itu akan mempunyai nilai bil terkumpul sebanyak: 10 pelanggan x RM500 setiap satu x 12 bulan = RM60,000 sebulan, dan layak menerima komisyen sebanyak 5% daripada RM60,000 = RM3,000 sebulan setiap bulan.

Selepas 2 tahun menjalankan perniagaan pada kadar yang sama, usahawan itu akan menerima RM6,000 sebulan. Selepas 5 tahun dia akan menerima RM15,000 sebulan setiap bulan, selagi pelanggan-pelanggannya menggunakan eVoice. Kalau usahawan itu berhenti kerja dan berehat di rumah pun, komisyen ini tetap akan diterimanya. Haruskah peluang ini dilepaskan begitu saja? Dapatkah kita cari banyak peluang lain yang begini?

Contoh diatas menggunakan angka yang kecil. Kalau usahawan itu berusaha lebih sedikit dan cari 2 pelanggan sehari dengan bil RM500 setiap satu, dan usahawan itu bekerja 20 hari sebulan, dia akan mengumpulkan RM20,000 sebulan, atau RM240,000 selepas setahun. Jadi, selepas setahun, dia akan menerima komisyen sebanyak 5% daripada RM24,000 = 12,000 sebulan setiap bulan. Sudah cukup untuk berhenti kerja dan berehat di rumah selepas bekerja hanya setahun!!

Angka-angka diatas tidaklah besar bagi seorang yang rajin berusaha. Angka sebegini boleh juga dicapai dengan melantik agen-agen jualan yang dibayar komisyen.

Ini baru pendapatan dari satu produk. Kalau diambilkira produk-produk yang lain, tentulah lebih tinggi hasil yang bakal dikumpul. Oleh itu, bagi mereka yang ingin berniaga atau yang cari peluang kerja di rumah, atau kerja part time, program PKUT ini harus dipertimbangkan.

Untuk maklumat lanjut, sila layari: Peluang Kerja Sambilan di Rumah

Disini pula ada Kerja Kosong/Jawatan Kosong

pegun SEO Website Development: ACDRA Malaysia kerja di rumah

eXTReMe Tracker
Best Malaysian Sites
Malaysian
 Topsites - Top Malaysian Web Sites